Op donderdag 26 april 2018 ontving Paul Saris uit handen van burgemeester Mark Buijs de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Met name zijn betrokkenheid bij vele verenigingen en evenementen in Liempde werden geroemd en wij als Ploegers zijn blij dat iemand die zich zo enorm inzet voor allerlei carnavaleske aangelegenheden in Ploegersland op deze manier geëerd wordt.

Paul is betrokken bij de Installatie van de nieuwe Prins, schrijft stukjes voor deelnemers aan de Jeugdzittingsavonden, is samen met zijn familie vaak deelnemer aan de Optocht, zit in het bestuur van de Jeugdsoos, zit in het comité Opening Carnaval en treedt op tijdens de Kolderzitting op zondag met Carnaval. Ook steekt hij zijn handen uit de mouwen bij het opbouwen van de zaal voor aanvang van Ploegers-activiteiten, repeteert hij met de deelnemers van zijn stukjes en helpt hij dranghekken zetten bij buiten activiteiten. Je doet nooit tevergeefs een beroep op hem.

Naast alle activiteiten die Paul voor Stichting de Ploegers verricht is waarschijnlijk de belangrijkste verdienste die wij willen benoemen zijn betrokkenheid als hoogst gewaardeerde deelnemer aan de Zittingsavonden in Liempde. We hebben hem o.a. leren kennen als  presentator van “tussen Kunst en Kitsch”, tovenaar “Paulus Potter”, sportman “Testo Ronnie”, Vlooiencircus Directeur “Circo Bob”, Edelman “Hertog Jan”, Radio Piraat, “den Kwackzalver”en afgelopen jaar als DVG-voorzitter Cor vd Led . Zijn vertolkingen zijn altijd doorspekt met veel humor, knappe woordspelingen, en wat belangrijk is: zijn nooit kwetsend naar personen en/of instanties.

Al met al een hele mooie staat van Ploegersdienst waarvoor wij Paul erg dankbaar zijn en waarvan we hopen dat hij er nog vele jaren mee door zal gaan.

Paul van harte gefeliciteerd!