Traditiegetrouw organiseert Prinsenvereniging De Ploegers het Ploegerrangfestival, een playbackwedstrijd waar de Liempdse jeugd van groep 3 t/m 8 de sterren van de hemel kan zingen en dansen. Op zondagmiddag 16 december jl. mochten alle Ploegertjes de acts op het podium van Ploegerspaleis Het hof van Liempde laten zien! Dit onder het toeziend oog van Jeugdprins Cas d’n Urste, adjudant Tim en de jeugdraad. Een deskundige en ervaren jury was aanwezig om de acts te beoordelen en de prijswinnaars te kiezen. De optredens waren onderverdeeld in drie groepen: leerlingen uit groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8 van de basisschool. Voor elke deelnemersgroep was er een eerste, tweede en derde prijs. Daarnaast werd ook de Vrolijke Noot uitgereikt voor het meest carnavaleske nummer. Alle winnaars treden op tijdens de jeugdzittingsavonden op 1 en 2 februari as.

In een met kinderen, trotse ouders en familieleden gevuld Ploegerspaleis gingen ruim 50 Ploegertjes verdeeld over 19 groepen met elkaar de strijd aan. De jongste dansgroep van de Partyploegers opende de middag met een dans op een opzwepende beat. Daarna ging de wedstrijd van start.

De meeste deelnemertjes waren, zowel in kleding als danspasjes goed op elkaar afgestemde, meidengroepen die ook nog verdienstelijk playbackten. Ook namen er een paar stoere jongens deel die volledig oranje gekleed de zaal goed in de feeststemming brachten.

Waren het de jongste deelnemers die voornamelijk playbackten over coole kikkers en dat Jokie en Jet van de Efteling ook in Ploegersland landen. Dan waren het groep 5 en 6 die met allerlei carnavaleske nummers de hele zaal in de feeststemming kregen. Groep 7 en 8 blonken uit in playbacknummers over liefde, feest en cabaretstukjes over een leugendetector en een balpen. Ook Jeugdprins Cas d’n Urste en adjudant Tim lieten zien hun playback-skills nog niet te zijn verleerd. Door het zeer hoge niveau van alle deelnemers had de jury aan het eind van de middag een enorme lastige taak om alle prijzen te verdelen. Uiteindelijk eindigde alle andere deelnemers op een vierde plaats en werden de overige acts beloond met een podiumplaats. In groep 5 en 6 lag de kwaliteit zelfs zo hoog dat de jury niet anders kon besluiten dan twee maal een 1e prijs uit te reiken. Het was een zeer spannende en talentvolle middag met veel show, zang en dans.

De volgende acts vielen in de prijzen.

Groep 3&4

1e prijs: Liv van Abeelen, Evi vd Locht en Juul van Vlokhoven met de Regelmoeders.

2e prijs: Merle van der Pasch, Meike de Beer, Jasmijn Brands, Mirthe van Loo, Pleun van Houtum en Puck vd Meerendonk met Coole Kikker.

Groep 5&6

1e prijs: Lieve Spriensma, Marit van Heertum, Joske Hermes, Femke en Sanne Hoefmans met We gaan een feestje bouwen van de Dorini’s.

1e prijs: Guus Botterman, Saar vd Velden, Nikki Kastelijn en Tess van Vlokhoven met Joki en Jet gaan naar ploegersland.

3e prijs: Sophie van der Velden en Femke v Houtum met DromendansGroep 7&8

1e prijs: Sem v Abeelen en Ynez de Grauw met Zussen

2e prijs: Kyra Lucius en Anne Korst hadden hun Hoofd in de Wolken

3e prijs: Doris van Aarle en Lieke van den Langenberg met het Balpenlied van André van Duin

Sinds een aantal jaren mag ook de winnaar van de Vrolijke Noot zijn of haar kunsten laten zien op de Jeugdzittingsavonden. De Vrolijke Noot werd toegekend door Z.D.H. Prins Joost d’n Echte en adjudant Tom aan het meest carnavaleske nummer van de middag. Dit was het optreden van Bente de Jong, Fieke van der Sloot en Anouk Bressers met het nummer Joost is anders geaard van de Lawineboys.

De 4e prijzen werd verdeeld onder de volgende deelnemers:

  • Anne v Geffen, Isabella Zijlstra met Sister BFF.
  • Sterre Verbree, Kiki Braken en Evi Spijkers met Wordt niet verliefd van de Jantjes.
  • Mare de Greef en Iris v Olphen met Wilco en de leugendetector van Jochem van Gelder.
  • Isabella Schuurmans en Iris van Roosmalen met Die verdomde buurman van Ronald en Dazers.
  • Inge van der Pasch, Jente Kastelijn en Jill van de Wetering met Whoppa van K3.
  • Sofie Saris en Karlijn van de Pas met Een cursus Tilburgs van Ferry van de Zaande.
  • Loek van Abeelen, Ward van de Meerendonk en Hannes van Aarle met Vrouwkes voor Oranje.
  • Elin Traa, Guusje Aarts en Loes Melis met Ard en Fjodor Bouwen een disco feestje.
  • Quincy Lucius en Maud van Driel met het Dwergenlied.
  • Linn van der Paschen en Maud Leijten met Gympentic.