Dit jaar koos de Prins in samenspraak met de Raadscommissie ervoor om Ploegersland naar zijn naam te laten gissen aan de hand van enkele muzieknummers die hem na aan het hart liggen. Bekenden, familie en zeker vrienden van de Prins hadden aan de hand hiervan kunnen raden wie er achter deze raadselachtige tips zat.

De nummers waren als volgt:

  • Tip 1: Foofighters – Walk
  • Tip 2: Elbow – Golden slumbers (cover Beatles)
  • Tip 3: Muse – Résistance, No mercy, Bliss
  • Tip 4: Radiohead – I promise, No surprises, Everything is in the right place
  • Maar toen… toen kwam er een tip waar iedere puzzelaar iets mee had gekund: in tip 5 staat de naam van de Prins voluit (eerste letter van 1e , 3e, 5e, 7e woord etc) en ook de bedrijfsnaam van adjudant Harm (BHE).

Het duurde tot de 5e tip voordat de eerste inzendingen met de correcte naam binnenkwamen. De kaartjes voor de Zittingsavonden zijn inmiddels verloot en de prijswinnaar heeft van ons bericht ontvangen.

Alle tips op een rij

Tip 1
Onze nieuwe Prins is allesbehalve een dromerig type. Hij heeft niet eens de tijd om even in het niets te turen. Maar ondanks zijn drukke bestaan gooit hij het toch wel eens een versnelling lager en ziet hij wel hoe het loopt… 

Tip 2
Op sportief vlak gaat onze nieuwe prins geen uitdaging uit de weg. Hij is dan ook getalenteerd op vele vlakken van sport. Maar ook een stevig potje denksport daar draait hij zijn ellebogen niet voor om. En eenmaal zijn doelen gehaald, is het daarna wel tijd om goed bij te slapen.

Tip 3
Wij mogen jullie wel verklappen dat de nieuwe Prins een echte culinair genieter is. Eénmaal in het restaurant zijn de borden niet aan te slepen. Maar ook voor het eten van een lekkere amuse of een vette snack VERZET hij zich niet. Hij kent dan ook GEEN GENADE, krijgt een GELUKZALIGHEIDS gevoel en de nasleep ervan zien we later wel. 

Tip 4
Onze nieuwe Prins wordt al overal gezien. Maar hij mag ook gezien worden! Hij heeft alles behalve een radiohoofd. En.. hij heeft zin in Carnaval, dat heeft hij ons beloofd. Geen verrassingen meer en alles is op de juiste plaats.

Tip 5
Praten over andere mensen trekt onze rechtvaardige Prins inderdaad niet. Check eerst klopt het. Voordat ook andere gaan nadenken zelf doordenken en belangrijk: veroordeel toch echt zomaar niets. Bestudeer het eerst.