De beste playbacknummers, de leukste sketches en de mooiste toneelstukken; dit samengevat noemen we in Liempde de Jeugdzittingsavonden. Twee thema-avonden waar de Liempdse jeugd de bühne opklimt vóór de Liempdse jeugd. Dit onder begeleiding van het opleidingsorkest Be Cool! ‘De Liempdse Spelen’ was dit jaar het thema van de Jeugdzittingsavonden. De spelen werden gehouden in Ploegerspaleis Het Hof, waar vele topsporters werden gecontracteerd voor een optreden tijdens deze twee avonden op 24 en 25 januari.

Na het ontsteken van de ‘oLiempische vlam’ werden door Jeugdprinses Elin d’n Urste, Adjudante Loes en de Jeugdraad ‘De Liempdse Spelen’ geopend. De openingsceremonie werd extra feestelijk ingeluid door een dans van de Partyploegers waarna beide groepen van de Partyploegers later deze avond nogmaals het publiek trakteerden met hun showdansen.

Echte topsport heeft ook scheidsrechters nodig. Deze werden gevonden in Sofie Saris en Karlijn van der Pas. Zij verzorgden de rode draad van deze avond door het uitvoeren van dopingcontroles en het VAR-systeem. Onder streng regime, en daardoor humoristisch, wisten de scheidsrechters de kandidaten op een leuke manier aan te kondigen.

Nieuwe toneelstukjes

Buiten de playbacknummers die eerder deelname verdienden door de 1e-prijs of Vrolijk Noot te winnen tijdens het Ploegerangfestival, werden er diverse nieuwe sketches en toneelstukken voorgedragen.

Zo kwamen Yourie van Velder en Epke van Ploegersland langs om met het publiek ervaringen te delen over hun topsportcarrière. Deze grappige anekdotes zorgden voor veel gelach in de volle zaal. Het bleek later de perfecte start van een fantastische avond.

Dat topsport echt leeft binnen Ploegersland liet Saar van der Velden zien door samen met twee vriendinnen, Fay Janssen en Fenne van de Laak, een turnact op te voeren, waarbij radslagen, spagaten, Arabieren en andere vluchtelementen elkaar razendsnel opvolgden.

Humoristisch

Het was de eer aan Cas de Kort en Tim van Roosmalen, Jeugdprins en –adjudant van vorig seizoen,  om de Jeugdraad van dit jaar, door persoonlijke blunders, voor te stellen aan het publiek. Dit gebeurde als strak geklede bobsleeërs met een heuse bobslee badkuip.

Zoals elk jaar werd de humoristische deelname van JAS Liempde zeer gewaardeerd door het publiek. Het was Christian Ronald die door het wegkoppen van een jeu de boules bal van Thieu de Boeler een grote bult op z’n hoofd had en Puck Moonen die net voor Koen de Kort de finishvlag wist te bereiken. Ook om de sport ‘worst stelen’ in plaats van worstelen werd hard gelachen.

Het slotstuk van de avond was het toneelstuk dat werd opgevoerd door Dominique van Laarhoven, Fine, Juul en Jinke van Abeelen. Zij stonden als de kassameisjes van de COOP op het podium. Bowe van Abeelen en Willemijn Broeren kwamen telkens in andere sportkledij boodschappen doen, wat voor de dames aanleiding was om alle Liempdse sporten en verenigen nog eens flink onder de loep te nemen met een aanstekelijk stads dialect.

Na de goedkeuring van beide scheidsrechters werd de avond muzikaal afgesloten met een polonaise en kon het publiek voldaan en met een ferme glimlach huiswaarts keren.

Bekijk alle foto’s in de fotogalerie.