Op zaterdag 23 oktober is de nieuwe Prins van Ploegersland geïnstalleerd: Z.D.H. Prins Robert d’n Urste. Samen met zijn adjudant Rick zwaait hij het komend seizoen de scepter over Ploegersland. Met de zeer toepasselijke spreuk: ‘Liemt, we meuge wir los!’.

Z.D.H. Robert d’n Urste heet in het dagelijkse leven Robert Urlings. Hij stelt zich hieronder graag aan jullie voor.

Ik ben Robert Urlings, 31 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit Ravenstein. Al 14 jaar ben ik samen met Sanne Urlings – van Erp. Sanne is ook 31 jaar oud. We hebben elkaar al op jonge leeftijd gevonden dus. Sanne komt uit Berghem en ik heb haar leren kennen door een gezamenlijke vriendin. Ze is verpleegkundige op de MDL afdeling in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Dit doet ze al vele jaren met veel passie en het geeft haar veel voldoening om mensen te kunnen helpen.

In 2019 zijn wij getrouwd en in januari 2021 is onze grote trots, onze dochter Novi geboren! Na het afronden van mijn opleiding in commerciële economie ben ik al snel aan de slag gegaan bij Prodrive Technologies in Son. Als inkoper ben ik verantwoordelijk voor de inkoop van machines, meetapparatuur, software en de nieuwbouwprojecten voor alle vestigingen wereldwijd.

Carnaval zit in ons bloed. We hebben beiden al vanaf kleins af aan meegedaan met de carnavalsoptochten in Berghem en Ravenstein. Berghem is ook wel bekend van de grote verlichte optocht. Later hebben we samen bij CV “Ut komt nie zoe nou” in Boxtel gezeten en meerdere jaren meegedaan aan optochten in de omgeving.

Adjudant Rick
Ik heb Rick Bekkers als adjudant gekozen, omdat we samen altijd veel plezier hebben en hij altijd voor je klaarstaat. Daarnaast is er nog een belangrijk bijkomend voordeel. Rick woont namelijk in dezelfde straat als ons. Hij kan ons dus elke dag op tijd ophalen en zorgen dat we heelhuids thuiskomen.

Rick is 28 jaar en een geboren en getogen Liempdenaar. Al sinds jongs af aan heeft Rick olie aan zijn handen. Nadat hij zijn diploma als technisch specialist op het Koning Willem 1 College heeft behaald, is hij bij Wimke Vullings in vaste dienst gegaan.

Rick is al een aantal jaartjes samen met Denise van Zeeland. Ze hebben elkaar leren kennen bij de Durpsherberg. Denise is 22 en woont ook haar hele leven al in het mooie Liempde.  Ze werkt momenteel als Junior Controller bij Holland Malt, dit is de mouterij van de bekende Familie Swinkels.

55-jarig jubileum
Carnaval 2022 wordt een bijzonder jaar in Liemt. Het is namelijk het 55-jarig jubileum van de Ploegers! Wij vijven gaan met heel Ploegersland en alle bezoekers er een onvergetelijk mooi carnavalsseizoen van maken! Want, ‘Liemt, we meuge wir los!’

Liemt, we meuge wir los!
Met deze spreuk gaan wij veel plezier en gezelligheid het Ploegersland in blazen! Afgelopen jaar heeft iedereen zich moeten aanpassen en is er helaas ook veel verdriet geweest. Gelukkig lijkt dit grotendeels achter de rug en kunnen we samen weer los in Liemt!

Alaaf,

Prins Robert d’n Urste, Sanne en Novi.
Adjudant Rick Bekkers en Denise.