Nu bekend is dat Robert Urlings als Z.D.H. Prins Robert d’n Urste samen met zijn Adjudant Rick over Ploegersland gaat regeren, zullen veel tips wel op zijn plaats vallen. Familie, vrienden en bekenden van de Prins lieten al een voorzichtig “oh ja, natuurlijk” vallen. We zetten alle tips nog een keer op rij met de uitleg erbij.

Tip 1: De Prins zit op de centen
Onze nieuwe Prins is van beroep inkoper. Zijn baas verwacht dat hij tegen de meest gunstige prijs zijn aankopen doet.

Tip 2: Harlem Globetrotters
Deze tip leidde tot de inzending van basketballende Liempdenaren. Maar de link lag toch net ergens anders. Onze Prins houdt erg van reizen. Samen met zijn vrouw Sanne heeft hij al veel landen op de wereld bezocht. Hij is dus een echter globetrotter.

Tip 3: De Prins en de meiden
Onze Prins is het liefst onder de meiden en met de meiden. Dat slaat natuurlijk op zijn gezinnetje. Na een drukke werkdag is het heerlijk thuiskomen bij zijn vrouw Sanne en zijn dochtertje Novi.

Tip 4: Een draai geven aan iets
Tja, we moeten toegeven dat deze tip niet gemakkelijk was. Maar we moesten er een draai aangeven. De kans was namelijk aanwezig dat we ontdekt waren. Hoe voorzichtig we ook te werk gaan, er zijn altijd mensen die de leden van de Geheimcommissie in de gaten houden. En dan kun je in het diepste geheim afspreken met de Prins en toch worden ontdekt. Toen bij de Geheimcommissie de opmerking binnenkwam “Het was wel druk op de Hogenbergseweg” moesten we er even een draai aan geven om de aandacht af te leiden. Daarom deze ondoorzichtige tip.

Tip 5: ‘Stralende roem
Men zegt wel eens ‘What’s in a name’. Nou bij deze tip zat het dus in de naam. De betekenis van de naam Robert is stralende roem en daarom stonden deze woorden tussen aanhalingstekens. De rest van de tip had ook een hint kunnen zijn. Want onze Prins is weliswaar opgegroeid in het Brabantse maar ook een zoon van Limburgse ouders. Door deze kruisbestuiving van twee culturen kan het ook niet anders dan dat carnaval je met de paplepel wordt ingegoten.

Tip 6: De Adjudant
Adjudant Rick maakt al een aantal jaren deel uit van het Gevolg. Hij heeft dus de nodige ervaring en kent de klappen van de zweep. En als automonteur en nu als Adjudant is het natuurlijk zijn zorg dat de boel niet stil komt te staan.

Tip 7: Vliegen
De laatste tip had betrekking op de grote passie van onze Prins. Als lid van de Laagvliegers is hij een fervent deelnemer aan de Carbage Run. En hoewel hij best wel een keer zijn voet zwaar op die rechter pedaal wil laten hangen, gaat het tijdens een Carbage Run er niet om wie als eerste over de finish komt. Vaak is het zelfs beter het gas een beetje los te laten om je barrel over de eindstreep te krijgen.

Johan Cruijff
Tot slot een antwoord op de veel gestelde vraag waarom Johan Cruijff prominent aanwezig was bij elke tip? Die uitleg is simpel. Johan heeft geweldige uitspraken op zijn naam staan. En bij elke tip was er wel een uitspraak die er prima bijpaste. Maar ja, je gaat het pas zien als je het doorhebt.

En wie heeft de naam goed geraden?
En heeft iemand de naam van de Prins geraden? Jazeker, Stefan van de Sande had het bij het juiste einde dat Robert Urlings onze nieuwe koldervorst zou worden. Hij verdient hiermee twee kaartjes voor de Zittingsavonden.