Dit jaar bestaat Prinsenvereniging De Ploegers 55 jaar. Van 20 tot en met 22 mei is er in het feestweekend van alles te doen. Maar er gebeurt dit jubileumjaar nog veel meer. Op 26 en 27 maart en op 2 en 3 april wordt in D’n Liempdsen Herd in samenwerking met Stichting Kèk Liemt een tentoonstelling georganiseerd over 55 jaar carnaval in Liempde.

Wat is er te zien?

Gedurende die 55 jaar zijn er heel veel foto’s gemaakt, veel verschillende onderscheidingen uitgereikt en carnavalskranten gemaakt. En wat te denken van alle verschillende uniformen, prinsencapes, prinsessenkleding en kleding van de dansmariekes. Ook is de Prinsengalerij te bezichtigen. Verder wordt er van alles georganiseerd. De Liempdsen Herd is tijdens de tentoonstelling geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Programma
Op het programma staat onder andere een carnavalswandeling door Harrie Raaimakers, gids van Gastvrij Liempde, oud-adjudant en nog steeds heel actief bij Stichting De Ploegers. Tijdens verschillende momenten zijn er ook oud-prinsen en oud-adjudanten aanwezig als gastheer. Zij zullen zeker leuke anekdotes te vertellen hebben. Ook prins Robert d’n Urste, adjudant Rick, het gevolg, de Partyploegers, Hofkapel De Kromploegers en een Stelletje Ouw Ploegers (SOP) zijn genodigd.

Zaterdag 26 maart

11.11 uur officiële opening door een aantal leden van het eerste uur.

Zondag 27 maart

10.00 uur: carnavalswandeling onder leiding van Harrie Raaimakers. Aanmelden kan via D’n Liempdsen Herd. Ook nog op de dag zelf. Kosten: 5 euro.

13.00 uur: muziek door Hofkapel De Kromploegers tot 15.00 uur

Zaterdag 2 april

Vanaf 10.00 uur: kom gezellig langs! We zijn er tot 16.00 uur.

Zondag 3 april                  

10.00 uur: carnavalswandeling onder leiding van Harrie Raaimakers. Aanmelden kan via D’n Liempdsen Herd. Ook nog op de dag zelf. Kosten: 5 euro.