Op de grens tussen Liempde en Oirschot staat een Kuusepaol. Deze is op 15 oktober 2000 geplaatst door Stichting De Ploegers. Het woord Kuus kent in Brabant 2 betekenissen: varken en koe. Deze paal markeert het grensgebied tussen beide. Wie komend vanuit Liempde het varken aankijkt, weet dat hij het Kuus-varkensgebied betreedt. Wie vanuit Oirschot de koeienkop ontmoet, gaat het Kuus-koeiengebied binnen. 

De paal was aan vervanging toe. De nieuwe Kuusepaal wordt Zaterdagmiddag 26 maart 2022 officieel onthuld. Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. 

Ontvangst 14.30 – 15.00 uur met koffie mi ‘n kuuske. Onthulling door Prins Robert d’n Urste van Ploegersland en de wethouders van gemeente Boxtel en Oirschot. Met als gastspreker taalkundige Wim Daniëls.

Na afloop KUUSEstoof/KUUSEbuik met friet bij Herberg De Vrolijke Jager Oude Grintweg 100 Oirschot (op de grens met Liempde).

Iedereen is welkom!