Op zondag 27 november is Jens van Lee verkozen tot Jeugdprins van Ploegersland. Onder de naam Jenske d’n Twidde zwaait hij komend seizoen samen met zijn adjudant Mathijs van der Velden de scepter over jeugdig Ploegersland. Samen met Z.D.H. Prins Robert d’n Twidde (Keer) en zijn adjudant Rick hopen ze er een feestelijk carnavalsseizoen van te kunnen maken met de zeer toepasselijke spreuk: ‘Liemt, we zên ‘t nog nie verleerd’.

Maar liefst 17 kandidaten gingen de strijd aan bij De Serenade. Zij voerden een playbacknummer op en moesten hun grootste blunder vertellen. Een jury beoordeelde deze onderdelen. De 3 beste mochten door naar de laatste ronde. Zij moesten vertellen waarom zij graag jeugdprins(es) van Ploegesland wilden worden. Jens van Lee overtuigde de jury het meeste en werd uiteindelijk verkozen tot Jeugdprins! Hij koos Mathijs van der Velden als zijn adjudant.

Jens van Lee
Jens is 12 jaar en woont samen met zijn ouders en zijn broertje Mats op de Schietberg in Liempde. Ze hebben een hondje Loet(je). Zijn grootste hobby is voetballen bij DVG. Daar zit hij samen met zijn maten in JO13-2. Naast voetbal speelt hij graag een spelletje op de playstation. Eerder vertelde hij al: ‘Het lijkt me geweldig om samen met mijn klasgenootjes te gaan feesten dagen lang, op de carnavalswagen te staan springen en te hossen in de soos en daar de hele tent op zijn top te zetten’. Nou Jens, dat gaat nu met je adjudant Mathijs en de hele jeugdraad vast en zeker lukken!

Jeugdraad
De andere deelnemers vormen samen de nieuwe Jeugdraad. Dit zijn: Fedde, Mirte, Marcelina, Lucas, Tieme, Mirthe, Loes, Aron, Jasmijn, Wiebe, Meike, Ties, Joep, Pleun en Puck.

Bekijk hier de hele Jeugdraad.