Tijdens Dolle Dinsdag van GAOS heeft Maarten Termeer uit handen van Nicole Schimmel de Schimmelpenning ontvangen. 

Foto: Gerard Schalkx

Ter nagedachtenis aan medeoprichter Albert Schimmel heeft GAOS besloten De Schimmelpenning in te stellen. Albert was een grote inspirator, gangmaker en verbinder binnen GAOS. Met zijn frisse en humorrijke kijk op zaken bracht hij de juiste passie waardoor anderen geïnspireerd en gemotiveerd raakten. Geheel in deze lijn komen voor De Schimmelpenning in aanmerking personen die door hun optreden, prestaties of ideeën een ander inspireert en enthousiasmeert tot eigen creativiteit of tot enthousiaste navolging. Het versiersel heeft de vorm van een medaille en bestaat uit het gilletje van Gaos met daarachter een sigaar en ervoor een sigarenbandje met het opschrift Schimmelpenning. De sigaar en het gilletje symboliseren de twee zaken waar Albert zo intens van kon genieten.