Een nieuw carnavalsseizoen met een nieuw gezicht. Op zaterdag 28 oktober 2023 is in Ploegersland de nieuwe Prins van Ploegersland geïnstalleerd: Prins Jurgen en adjudant Han. Met de spreuk: Liemt, laot ’t klinken. 

De afgelopen weken hebben we 6 tips gepresenteerd die konden leiden tot het raden van de naam van de nieuwe Prins van Ploegersland. Je vindt deze en de uiteg hieronder.

De winnaar van 2 vrijkaarten voor de zittingsavonden wordt nog bekend gemaakt.

Tip 1

Het is de Geheimcommissie gelukt om een kandidaat te vinden al was het dit jaar wel echt (ver) zoeken. Geboren en getogen in Liempde klinkt altijd mooi maar is dat altijd waar? Voor hetzelfde geld komt deze pannenkoek heel ergens anders vandaan…


Uitleg tip 1

Waar deze Prins vandaan komt? Van Haaren! Oftewel Struivendurp. Tip1 was een verwijzing naar de achternaam van Z.D.H. Prins Jurgen.


Tip 2

Deze is kort en krachtig wat je van onze nieuwe Prins niet kunt zeggen. Traditiegetrouw is er weer gezocht naar een goede kandidaat. En dit jaar doen we het ietsjes ANders dAN ANdere jaren.


Uitleg tip 2

Z.D.H. Prins Jurgen en adjudant Han worden vergezeld door hun dames SuzAN en LizANne. 
Tip 2 was een verwijzing naar de namen van de dames. 


Tip 3

Bij een nieuwe hoogheid hoort een nieuwe adjudant. En ook dat is dit jaar gelukt! Of hij erin zal slagen om een enthousiaste hoogheid binnen de gebaande paden te houden is nog maar de vraag. Wat we in ieder geval wel weten is dat dit koppel jeugdig, spontaan, hartelijk en ludiek is. 

Uitleg tip 3

Dit koppel is J S H en L… oftwel Jurgen, Suzan, Han en Lizanne. 
Tip 3 was een verwijzing naar alle voornamen. 

Tip 4

Waar gehakt wordt vallen spaanders. En die zijn nodig om een vuurtje te starten. Een lopend vuurtje met de namen van de nieuwe Prins en Adjudant bijvoorbeeld. Maar kunnen die twee ook een beetje dansen?


Uitleg tip 4

Hakken en dansen op gabbermuziek. Onze Prins en Adjudant kennen elkaar al van jongs af aan. Hakken op gabbermuziek was jarenlang hun gezamenlijke passie. Misschien dat we ze komend seizoen nog een keer zo gek kunnen krijgen??

Tip 5

Alle wegen leiden naar Rome… of naar Rooi. Maar wat maken een paar letters nu uit?? Als je maar aan de goed kant van het dorp uitkomt. Of aan de goede kant van de weg zoekt. Want waar vind je nu een geschikte Prins en Adjudant?

Uitleg tip 5

Alle wegen leiden naar de Roderweg. 
Tip 5 was een verwijzing naar buurtvereniging Roderweg, waar zowel Prins als Ajudant vandaan komen.

Tip 6 en “de allerlaatste” 

Ook dit jaar is de Serenade de residentie voor alle Ploegersactiviteiten in Liempde. Maar is dat wel het juiste onderkomen voor onze nieuwe hoogheid? Van een boerderij naar een heuse residentie is in ieder geval een grote stap. Als de prins en adjudant daar maar op gerekend hebben!!

Uitleg tip 6

Een hofstad is een boerderij met erf, maar ook de stad (Den Haag) waar de koning resideert. 
Tip 6 was een verwijzing naar het bedrijf Hofstad Calaculaties. In deze tip zat ook het woord rekenen, een tweede verwijzing naar het bedrijf.