Een nieuw carnavalsseizoen met een nieuw gezicht. Op zaterdag 28 oktober 2023 is in Ploegersland de nieuwe Prins van Ploegersland geïnstalleerd: Prins Jurgen en adjudant Han.  Met de spreuk: Liemt, laot ’t klinken. 

In het dagelijkse leven zijn dit Jurgen van Haaren en Han van Roosmalen. Hieronder stellen zij zich zelf graag aan jullie voor. 

Op de foto Prins Jurgen en zijn partner Susan en adjudant Han en zijn partner Lizanne.

Prins Jurgen 

Mijn naam is Jurgen van Haaren en komend seizoen zullen jullie mij tegenkomen als Prins Jurgen, samen met mijn adjudant Han en onze dames Susan en Lizanne. In juli 2023 werd ik overvallen met de vraag of ik Prins van Ploegersland wilde worden. Daar kon en wilde ik geen nee tegen zeggen. Want, opgegroeid met ouders die 15 jaar bij de Ploegers gezeten hebben, en zelf al 17 jaar bij de Kromploegers, kan ik wel zeggen dat carnaval in mijn bloed zit. Mijn prinsennaam is Prins Jurgen. Geen urste, geen gekste of wat dan ook. Gewoon lekker simpel.

Geboren en getogen in Liempde

Voor de mensen die me niet kennen: ik ben Jurgen van Haaren, geboren en getogen in Liempde, 47 jaar oud. Al vanaf mijn 19e heb ik een relatie met Susan van de Wetering, ook geboren en getogen in Liempde. Samen hebben wij een dochter, Jill, van 15 jaar oud.

Voor mijn werk calculeer ik bouwkosten in de meest brede zin van het woord en dat doe ik vanuit mijn eigen bedrijf, Hofstad Calculaties & Advies, in het hart van Liempde (langs D’n Durps en tegenover ‘t Wapen). Susan werkt in de zorgadministratie bij zorggroep Elde Maasduinen in Boxtel en is in de weekenden o.a. te vinden langs het hockeyveld als coach van het team van Jill. Onze dochter is buiten haar school druk met hockeyen, het geven van hockeytraining, oppassen en diverse bijbaantjes in Liempde.

Zoon van ‘d’n ouwe bekker’

Voor de oud liempdenaren ben ik ook wel bekend als zoon van ‘d’n ouwe bekker’. Mijn vader heeft namelijk voor bakkerij van Eindhoven in Liempde brood rondgebracht tot in het jaar dat hij Prins van Ploegersland werd. Jullie kunnen hem kennen als Nico van Haaren, of als Prins Kloas d’n Urste, regerend over Ploegersland in seizoen 1979-1980. Ik ben er ongelooflijk trots op dat hij mij dit seizoen als Prins van Ploegersland kan zien.

Adjudant Han van Roosmalen 

Mijn adjudant is Han van Roosmalen, hoe kan het ook anders… geborenen getogen in Liempde. Wonend op een steenworp afstand van elkaar zijn we al vanaf de kleuterschool goede maten en hebben we al vele vakanties, festivals, feestjes en drankjes met elkaar gedaan. Han is getrouwd met Lizanne van Lierop en samen hebben ze zoon Tim van 17 en dochter Iris van 14 jaar oud. In het dagelijks leven is Han bedrijfsleider bij Straalbedrijf Boxtel. Lizanne kennen jullie waarschijnlijk van de jaren dat zij werkzaam was bij de Coop, tegenwoordig werkt zij als baliemedewerkster bij Thermae Son.Tim en Iris zijn in het weekend op de sportvelden van DVG en HCL te vinden.

Liemt, laot ’t klinken

Mijn grote hobby is muziek. Na 15 jaar plaatjes gedraaid te hebben als DJ ben ik bij De Kromploegers gevraagd als geluidsman. Samen met Han en Lizanne bezoeken we graag concerten en festivals. Een andere passie die we met zijn vieren delen is het drinken van speciaal biertjes. Daarom zal onze slogan voor dit seizoen dan ook zijn:

Liemt, laot ’t klinken

Het klinken slaat op de muziek en ook op het klinken van de glazen. Maar bovenal is de spreuk ook een oproep aan alle Liempdenaren om je deze carnaval te laten horen en er met zijn allen een super feest van te maken!

Samen met adjudant Han, onze partners Susan en Lizanne en onze kinderen gaan we er komend seizoen onze uiterste best voor doen om er een prachtig carnavalsfeest van te maken!

Alaaf

Prins Jurgen, Susan en Jill

Adjudant Han, Lizanne, Tim en Iris