Op zondag 12 november is Liv van Abeelen verkozen tot de nieuwe Jeugdprinses van Ploegersland. Onder de naam Jeugdprinses Liev zwaait zij komend seizoen samen met haar adjudante Juul van Vlokhoven de scepter over jeugdig Ploegersland.

Samen met Prins Jurgen en zijn adjudant Han hopen ze er een feestelijk carnavalsseizoen van te kunnen maken met de zeer toepasselijke spreuk: Liemt, laot ’t klinken.’

Jeugdprinsverkiezing
Tien kandidaten gingen de strijd aan bij De Serenade. Zij moesten een playback-act laten zien en hun motivatie laten horen waarom zij graag Jeugdprins(es) willen worden en/of graag in de raad willen om carnaval met Ploegersland te kunnen vieren. Een jury beoordeelde deze onderdelen. Liv van Abeelen overtuigde de jury het meeste en werd uiteindelijk verkozen tot Jeugdprinses! Zij koos Juul van Vlokhoven als haar adjudant. Gijs de Kort eindigde als 2e en Juul van Vlokhoven op de 3e plaats.

Jeugdprins Liev
Liv van Abeelen is 11 jaar oud en zit in groep 8B van De Oversteek. Samen met haar ouders, zus en hondjes woont ze al haar hele leven in Ploegersland. Ze is dus opgegroeid met alle activiteiten van de Ploegers en heeft ook vaak al actief meegedaan. Maar 1 activiteit stond nog op haar to-do-list; de Jeugdprinsverkiezing. Want ze wilde heel graag Jeugdprinses van Ploegersland worden. En: dat is gelukt! Ze gaat iedere week met veel plezier turnen bij Tabitta in Boxtel en is ook graag creatief bezig met het maken van sieraden, knutselen en tekenen met Procreate. Daarnaast spreekt ze graag af met haar vriendinnen. één van haar vriendinnen is adjudante Juul van Vlokhoven.

Adjudante Juul van Vlokhoven
Juul van Vlokhoven is ook 11 jaar oud en woont samen met haar ouders en haar zussen Tess en Lot ook al haar hele leven in Ploegersland. Ze spreekt ook graag af met vriendinnen en houdt van hockey, turnen en lekkere dingen bakken. Ze hebben afgelopen twee jaar al flink carnaval gevierd. En dat gaat dit jaar zeker een nog groter feest worden!

De Jeugdraad
De andere deelnemers vormen samen de nieuwe Jeugdraad. Dit zijn: Gijs de Kort, Guus van de Schoot, Leen van der Velden, Levi Janssens, Merle van der Pasch, Sterre van den Biggelaar, Teun van der Velden en Vayen van Loo.

Bekijk hier de hele Jeugdraad.