Afgelopen weekend bereikte ons het trieste bericht dat Gerard de Leest is overleden. 

Hiermee verliezen De Ploegers een Ploeger in hart en nieren. Gerard was in vele opzichten uniek en bijzonder voor De Ploegers. Zo is hij nog steeds de enige Prins die twee maal tot Prins verkozen is in niet aaneengesloten jaren. In seizoen 1970/1971 zwaaide hij de scepter als Prins Kiske d’n Urste onder het motto “Liemt blef Liemt” en in seizoen 1977/1978 met de spreuk “Liemt leeft van alle kaante”. Ook was hij voorzitter/president van De Ploegers van 1971-1979. Gerard was de bedenker van De Briljante Gouw Ploeg, de hoogste onderscheiding die we als Ploegers kennen en nog steeds met trots uitreiken. Gerard bedacht deze onderscheiding niet alleen, hij heeft deze zeer lange tijd zelf vervaardigd. 

In de jaren daaropvolgend heeft Gerard in tal van vormen veel betekend voor De Ploegers, voor Carnaval in Ploegersland en voor Liempde in het algemeen. Hiervoor is hij niet alleen benoemd tot erelid van De Ploegers, maar ook tot onze Grootvorst. 

Ook was Gerard trots drager van de Edele zotskop, een onderscheiding voor buitegewone langdurige belangenloze inzet voor de Liempdse gemeenschap. 

Gerard rust zacht. Bedankt voor alles. Wij zullen als Ploegers blijven zorgen dat Liemt zoveel mogelijk Liemt bleft en dat het blijft leven van alle kaante.  

Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.