Het Loeriefoepe op carnavalsmaandag is helemaal terug van weg geweest. Niet in de oude stijl van een ludieke kroegentocht, maar in een compleet nieuw jasje. Vandaar het motto: Loeriefoepe, ’t Cantus wel! Het evenement vindt plaats op maandag 12 februari 2024 op het Carnavalsplein in het centrum van Liempde.

Met het nieuwe motto wil de organisatie niet alleen uitdrukken dat het Loeriefoepe terug is op de carnavalsagenda in Ploegersland. Het nieuwe motto is ook een hint naar de nieuwe opzet van het evenement, een cantus. Maar Loeriefoepe, ’t Cantus wel!, is natuurlijk geen gewone traditionele cantus waarbij het alleen om het meezingen draait. Want Loeriefoepe blijft Loeriefoepe, met eigen tradities én een eigen reglement. Laat je verrassen zodat je straks kunt zeggen “ik was er bij”.

Deelnemerskaart (18+)

Iedereen van 18 jaar en ouder kan en mag deelnemen aan Loeriefoepe, ’t Cantus wel! En ook als publiek ben je van harte welkom. Daar hangt geen leeftijd aan. Loeriefoepe is immers voor iedereen. 

Maar wil je als Loeriefoepe-VIP plaatsnemen aan één van de twintig Cantus-tafels heb je een Loeriefoepe deelnemerskaart nodig. Een kaart kost € 20,00. Wat zijn de voordelen van het kopen van een deelnemerskaart? Je krijgt een zitplaats en je hoeft niet te staan. Je wordt de trotse eigenaar van de nieuwe gadget, de enige echte Loeriefoepe-sjaal. Je krijgt een gratis broodje hamburger van Stan en Kelly van Boerderijwinkel Verhoeven. En tot slot worden er bij de start van de Cantus door de kasteleins van ’t Wapen van Liempde en de Durpsherberg drie gratis pitchers bier op jouw tafel gezet. Toch mooi twee tot drie gratis glazen bier per persoon.

Voorinschrijving

Ongetwijfeld is het enthousiasme om deel te nemen aan Loeriefoepe, ’t Cantus wel! groot. Maar voor de eerste editie is gekozen om twintig tafels met zitbanken te plaatsen. Aan iedere tafel is plek voor 10 personen. Er zijn dus 200 deelnemerskaarten beschikbaar. Wil je zeker zijn dat je met je vrienden aan één tafel zit, maak dan gebruik van de voorinschrijving en reserveer gezamenlijk een tafel. De voorinschrijving is nu al open en eindigt op 5 februari 2024. Houd er rekening mee, OP=OP. Je mailt je reservering voor het aantal kaarten naar de organisatie (LoerieFoepe@hotmail.com) en vermeld daarbij je naam, geboortedatum en 06-nummer. Op dat 06-nummer krijg je een tikkie voor het aantal gereserveerde kaarten. Na betaling van het tikkie is de reservering definitief. Op carnavalsmaandag kun je dan de kaarten afhalen. 

Programma Loeriefoepe, Cantus wel 2024!

  • 13.00 – 14.00 uur: ​​‘N boiemke leggen bij Stan en Kelly op het Carnavalsplein
  • 13.00 – 14.00 uur: ​​Start losse verkoop deelnemerskaarten Loeriefoepe, ‘t Cantus wel!
  • 14.00 – 16.00 uur​​: Loeriefoepe, ‘t Cantus wel!
  • 16.00 – 16.30 uur: Zanger Jip van de Loo
  • 16.30 – 19.00 uur: Afterparty m.m.v. CV Ginne Klets (Stan en Kelly zijn er ook nog)
  • 19.00 uur:​​​ Einde, we klinken verder in de kroegen