Op zaterdag 24 oktober is in Ploegerspaleis Hof van Liempde de nieuwe Prins van Ploegersland geïnstalleerd. Prins Primus zal samen met zijn Adjudant Johan de scepter over Ploegersland zwaaien in het seizoen 2015-2016. Z.D.H. Prins Primus, gaat door het dagelijkse leven onder de naam, Paul Saris. Zijn adjudant is Johan van den Heuvel. De spreuk voor dit seizoen luidt: ‘Liemt zet de toon!’

Prins Primus en Adjudant Johan

Paul Saris is 46 jaar oud, geboren in Liempde en getrouwd met Ingrid. Samen zijn zij de trotse ouders van Margo, Antje en Sofie. Adjudant Johan is ook 46 jaar en geboren in Lennisheuvel, maar woont alweer ruim 45 jaar in Liempde. Hij is getrouwd met Gerardi en zij zijn samen heel trots op hun kinderen Jorn en Lotte. In het dagelijks leven probeert Z.D.H. Prins Primus een aantal prachtige bieren in diverse horecabedrijven op evenementen, festivals, etc aan de man en vrouw te brengen. Johan is werkzaam bij Sanders Machinebouw in Liempde. In zijn vrije tijd is muziek een grote hobby van hem. Hij is lid van Fanfare Concordia en Hofkapel de Kromploegers waar hij bariton speelt.

Actief
Prins Primus is samen met Ingrid, naast hun werk, druk in de weer met tal van activiteiten in Liempde. Zo zijn ze allebei actief in diverse commissies binnen De Ploegers, is Paul voorzitter van vereniging Terug in d’n Tèd en de Brabantse Oldtimerdag, is hij actief in het bestuur van de Jeugdsoos, wil hij nog wel eens een helpend handje toesteken bij ABL en SPPiLL en is hij bijna iedere week de (vrolijke) koster in de Liempdse kerk.

De toon
Prins Primus: “Allemaal zijn we trotse inwoners van ons mooie dorp Liempde. Een dorp dat als kleine, hechte gemeenschap, vaak de juiste toon weet te zetten, en zich regelmatig regionaal, soms nationaal en zelfs een enkele keer internationaal, op een positieve manier weet te ‘tonen’. ‘De toon’ wordt dus een soort van leidraad in het komend carnavalsseizoen.” Zo is Z.D.H. Prins Primus, de jongste zoon van de Liempdse smid Toon Saris, en weet Adjudant Johan, als muzikant, meestal de juiste toon te blazen. “Het ligt dan ook in onze ogen voor de hand, dat we de juiste ‘toon’ het komend carnavalsseizoen, eens extra gaan benadrukken”, aldus de nieuwbakken prins. “Met de spreuk ‘Liemt zet de toon!’ gaan we er voor zorgen de juiste toon te zetten in een spetterend carnavalsseizoen met vele toonsoorten waarin vooral plezier, leut en gein, de boventoon zullen voeren.”