Vrijdag- 8 en zaterdagavond 9 januari jl. werden door prinsenvereniging De Ploegers de jaarlijkse Jeugdzittingsavonden georganiseerd. Ploegerspaleis Hof van Liempde was twee avonden geheel uitverkocht. Door een grote, diverse groep aan jeugdige artiesten werden de bezoekers meegenomen naar een sprookjeswereld. Het decor werd opgesierd door een kasteelmuur, de toren van Rapunzel en andere sprookjeselementen, zoals een heuse sprookjesboom met sprookjesachtige achtergronden.

Presentatieduo Roodkapje (Lieke Jennissen) L en Dominique van Laarhoven - foto HansvDoorn

De presentatie van deze avond was in handen van Sneeuwwitje (Dominique van Laarhoven) en Roodkapje (Lieke Jennissen) die de twee sprookjes steeds door elkaar haalden. Ze namen de tot het einde geboeide bezoekers mee door alle gebeurtenissen in het sprookjesbos. De gehele avond werd omlijst door muzikale opluistering van het opleidingsorkest ‘Be COOL’ (Concordia Opleidings Orkest Liempde). Jeugdprinses Noukie, haar Adjudante Mees en de Jeugdraad heette alle bezoekers van harte welkom en bedankten de sponsors die het mogelijk hadden gemaakt dat de gehele Jeugdraad voorzien was van prachtige nieuwe steken. Met het aankondigen van dansgroep ‘De Swingtoons’ werd de avond in stijl gestart.

Sprookjesfee
Lotte van den Heuvel, Antje Saris en Sofie Saris brachten een toneelstuk, waarbij een demente sprookjesfee allerlei spreuken door elkaar haalde. Dit zorgde voor allerlei grappige problemen en verwarringen, maar uiteindelijk kon met de juiste spreuk, in een zeer rap tempo alsnog het sprookje verteld worden. Het waren de allerkleinste deelnemers van dansgroep MIK die langer op mochten blijven, zodat onder leiding van Caroline Branten de danseresjes Eva van Baaren, Saar Eltink, Meve de Jong, Loes van de Laar en Xin Yi een mooie dans presenteerde waarin veel bewegingsenergie was verwerkt. Het eerste playbacknummer van deze avond werd gebracht door Marit van Heertum en Lieve Spriensma met het nummer ‘Mijn boek’ van Kinderen voor kinderen. Op het altijd swingende nummer ‘A brand new day’ waren het Julia Gabriels, Elyn de Jong, Elin, Elise en Inge van de Laar, Isabelle Schuurmans en Skye van de Wiel die namens dansgroep MIK een dansact op het toneel zetten.

Van livezang tot breakdance

Zomerkamp van Lieselotte Simons was het eerste, enige en zeer knap live gezongen lied van deze avond, waarna Manon van der Pas en Margo Saris een moderne vertolking van het Sprookje over vrouw Holle opvoerde. De eigentijdse draai aan dit sprookje leverde veel hilarische momenten op, waarmee de zaal goed werd vermaakt. Aangezien de 1e prijs werd behaald op het ploegerrangfestival in de categorie groep 7 en 8 mochten Mirthe Franken, Senna Smulders, Janne de Bresser en Esmee van der Heijden nogmaals hun nummer ‘Hollywood’ ten gehore brengen. In de vorm van Teun van Beers, Ciem van de Biggelaar, Tijn Braken, Siem van der Heijden, Nolan en Teun van der Heijden, Stan Hoenselaars, Giovinci Libert, Riley Roos, Jedy van Schaik en Jurre Verbree  werd uit de school van professioneel danser, Raniel van Peperstraten een breakdanceteam gesmeed die onder de naam Rawneals dance met geweldige breakdancemoves een schitterende coole show neerzetten.

Rawneals dancegroep - foto HansvDoorn-9202

Blunders Jeugdraad & Sprookjesboom

Zoals elk jaar is het de traditie dat de Jeugdprins(es) en adjudant(e) van het vorig jaar op een ludieke manier allerlei blunders vertellen over de huidige Jeugdraad. Dit kun je aan Maxime Schoenmakers en Meike van Dijk wel overlaten. Als tovenaars verkleed wisten zij alle misstappen van de Jeugdraadleden haarfijn op een humoristische manier uit de doeken te doen.

Vanuit de JAS (Jong Actief Sportief) werd door Juul en Guus van Abeelen, Willemijn Broere, Emma Dortmans, Mirte van Geffen, Bo Kamps, Ian van de Laan, Elisa van de Laar, Sam van Oorschot, Dieuwke Scheutjens, Denise Schoones, Tijn Smetsers, Cilke Spijkers, Jente Steenbakkers, Tijmen Terluin, Janne de Bresser, Lynn Gordijn, Pip van Houtum, Jens de Jong, Bo Kosters, Janne Oerlemans, Irene van Ooijen, Bram van Oorschot, Eva Sanders, Cezanne en Liselotte Simons, Kiki Scheutjens, Inge Timmermans, Roosje Voets en Luuk van Weert werd een toneelstuk gebracht waar alle sprookjesfiguren razendsnel op een zeer humoristische manier de revue passeerden. Dit onder goedkeurend toezicht en voorgelezen door de enige echte sprookjesboom.

Schetig sprookje door Tim Toovers (L) en Jurre van Vechel - foto HansvDoorn-9296

Geweldige avond vol vermaak

Een eigen ingestudeerd nummer van de Swingtoons liet even Michael Jackson herleven in het Ploegerspaleis. Op de beat van Smooth Criminal werd een perfect uitgevoerde showdans opgevoerd, wat menig kleine toeschouwer de mond deed openvallen van verbazing. Casper de Mayer bracht met veel gevoel voor muziek én humor het bananenlied. Roosje Voets kwam door haar 1e prijs tijdens het Ploegerangfestival als Jochem Meyer het lied ‘Irritatiefactortje’ playbacken, waarna er een schetig Sprookje werd uitgebeeld door Jurre van Vechel en Tim Roovers met in de hoofdrol een groot groen konijn die door zijn stinkwinden, de houthakker net op tijd uit het sprookjesbos kon verjagen. Dit geweldig leuke toneelstuk bracht de avond bijna ten einde. De slagwerkgroep en een Grande Finale van het totale ‘Be COOL’ opleidingsorkest bracht ons op gepaste muzikale wijze naar het einde van een geweldige avond vol vermaak.