Liempde, 31 mei 2016 – Zaterdag 28 mei jl heeft een bestuurswisseling plaatsgevonden bij Prinsenvereniging De Ploegers. Bestuurslid Reggie van Genuchten heeft Désiré van Laarhoven opgevolgd als voorzitter van Prinsenvereniging De Ploegers. De bestuurszetel van Désiré is overgenomen door Jan van de Sande. Het komende carnavalsseizoen wordt het 50e seizoen van Prinsenvereniging De Ploegers. Bij alle activiteiten wordt gezorgd voor een ‘gouden randje’, zodat dit jubileum als een gouden draad door het gehele seizoen herkenbaar zal zijn.

voorzittershamer

Désiré van Laarhoven is vijf jaar voorzitter geweest van Prinsenvereniging De Ploegers en ze vindt het wenselijk dat na deze periode weer een ander gezicht aan het roer komt. Ze blijft wel lid van de Prinsenvereniging en actief binnen diverse commissies. Reggie van Genuchten zit sinds twee jaar weer in het bestuur van de Prinsenvereniging en zal de komende jaren de voorzittershamer gaan hanteren. De plaats van Désiré is overgenomen door Jan van de Sande. Naast actief voor de rijvereniging in Liempde, nu dus ook bestuurlijk actief voor De Ploegers. Jan is een van de oud-gastgevolgleden van Prins Willem Oranje (Wim Jennissen).

Gouden seizoen
Prinsenvereniging De Ploegers staat aan de vooravond van een speciaal seizoen, namelijk het 50e seizoen. De vereniging wil hier een seizoen met een gouden randje van maken met een knallende afsluiting. Dit betekent dat elke commissie gevraagd wordt om op een of andere manier het gouden jubileum te verwerken in hun activiteit. Ze worden hierbij ondersteund door de jubileumcommissie bestaande uit Harrie Raaimakers, Erica Vos, Beppie Vullings en Maarten Termeer.

gouden prins

Gouden prins
Ook voor het 50e seizoen gaan De Ploegers uiteraard weer op zoek naar een nieuwe prins; een Gouden Prins. Op maandag 6 juni staat de Prinsenkeuzevergadering gepland. Dan wordt een keuze gemaakt uit de diverse kandidaten. Iedere Ploeger of Ploegerin die een goede suggestie heeft voor een nieuwe Prins mag deze naam inbrengen door naam en adres van de kandidaatprins te mailen naar: voorzitter@ploegers.nl. De inschrijving sluit op 5 juni 2016. Deze namen worden dan meegenomen als suggestie in de Prinsenkeuzevergadering. Voor de Prins van Ploegersland gelden in ieder geval de volgende voorwaarden: de Prins moet een inwoner van Liempde zijn en boven de 18 jaar. Op de website www.ploegers.nl is onder historie/prinsengalerij te zien wie de afgelopen 49 jaar de scepter over Ploegersland hebben gezwaaid.