Beste Meisjes en Jongens van groep 8

Op zondag 20 november 2016 gaan we tijdens de Verkiezing Jeugdprins(es) op zoek naar de opvolg(st)er van ZDH Prinses Noukie….je hebt maar één kans om Jeugdprins(es) van Ploegersland te worden, dus kom snel in actie en geef je voor 7 oktober 2016 hiervoor op!

Scepter Jeugd

Kan ik meedoen?

Als jij leerling bent in groep 8 van “de Oversteek” of in Liempde woont en ergens anders in groep 8 zit, ben je welkom om mee te doen.

Hoe kan ik inschrijven?

Als je mee wil doen met de verkiezing Jeugdprins(es), willen we vóór 7 oktober de onderstaande dingen van je ontvangen op email adres jeugd@ploegers.nl:

  1. Je naam, adres en telefoon nummer
  2. Een leuke pasfoto van jezelf (jpg bestand);
  3. Een verhaaltje over wie je bent, wat je leuk vindt, wat je hobby’s zijn en waarom je meedoet met de verkiezingen. Dit wordt op de website geplaatst (Word bestand van 100 à 150 woorden);
  4. En een mp3 bestand van het nummer wat je gaat playbacken tijden de verkiezing met vermelding van artiest en titel van de song.

Op 7 oktober wordt gekeken naar het aantal inschrijvingen en kan er gekozen worden om te loten voor deelname. Iedere deelnemer aan de wedstrijd die niet wint of als Jeugdadjudant(e) wordt gekozen, is automatisch lid van de Jeugdraad 2016-2017.

Natuurlijk kan de Verkiezing Jeugdprins(es), het Ploegerrangfestival, de Jeugdzittingsavonden en uiteraard Carnaval niet doorgaan zonder dat de Jeugdprins(es), Adjudant(e) en de voltallige Jeugdraad hierbij aanwezig zijn. De data van deze activiteiten staan daarom al hieronder vermeld. Noteer ze alvast duidelijk in de agenda’s!

Meer informatie over de wedstrijd en deelname aan Jeugdraad in het algemeen

Verderop lees je de spelregels van de verkiezingen, zodat je al aan de slag kunt. Voordat we beginnen met alle activiteiten, willen we jullie uitleggen hoe het carnavalsseizoen eruit ziet en wat we precies van jullie verwachten. Daarom nodigen wij je uit om samen met minimaal één van je ouders/verzorgers op woensdag 12 oktober om 19:30 uur naar het nieuwe Ploegerspaleis “het Hof van Liempde” te komen aan de Nieuwstraat 43.

Dus benut je eenmalige kans, schrijf je voor 7 oktober in door alle gevraagde informatie aan te leveren op jeugd@ploegers.nl en de voorpret kan beginnen… Heb je nog vragen, bel dan gerust. Succes met de voorbereidingen!

Namens de Commissie Jeugdcarnaval

Ingrid Saris, Klein Hoekje 2A, Liempde, tel.: 06-11158698

UITLEG SPELREGELS JEUGDPRINS(ES) VERKIEZING

Tijdens de verkiezing jeugdprins(es) komen 3 onderdelen aan bod; de blunder, het playbacknummer en het verhaal. Bij een groot aantal deelnemers kan het zijn dat alleen de vijf beste deelnemers zijn of haar verhaal moeten vertellen voor de zaal. Mocht dit het geval zijn, laten we dit weten tijdens de voorlichtingsavond op 12 oktober.

De blunder:

Vertel uit je hoofd een grote blunder. Deze blunder mag van jezelf, je ouders, leraar of iemand anders zijn die je kent. Deze blunder dient uit het hoofd verteld te worden. Voor het vertellen van de blunder krijg je 3 minuten. De tijd die je er langer over doet, zal door de jury niet beoordeeld worden.

Playbacknummer:

Playback en imiteer een zanger of zangeres. Voor je playbacknummer krijg je 4 minuten. De rest van je optreden zal niet worden beoordeeld door de jury.

Verhaal:

Vertel in een klein verhaaltje waarom je graag Jeugdprins(es), Adjudant(e) of lid van de Jeugdraad wilt worden en waarom je graag Carnaval viert. Dit verhaaltje mag maximaal 3 minuten duren. De tijd dat het langer duurt wordt niet gejureerd. Het verhaaltje mag niet worden gezongen maar wel van papier worden afgelezen.

OVERZICHT JEUGDACTIVITEITEN SEIZOEN 2016-2017:

  • Informatie avond                              12 oktober 2016
  • Installatie Jeugdprins(es)                20 november 2016
  • Ploegerrangfestival                           18 december 2016
  • Jeugdzittingsavonden                       27 & 28 januari 2017
  • Rondbrengen carnavalskrant          11 februari 2017
  • Carnaval                                              24 t/m 28 februari 2017

HOUD OOK ONZE WEBSITE IN DE GATEN: www.ploegers.nl