Zaterdagavond 21 oktober was het dan zover. Het grote geheim achter de tips werd onthuld. Was de nieuwe prins geraden? Zelfs tijdens de avond zongen er nog namen rond in de zaal. “Nee, hij wordt het nooit”. “Die zou het wel eens kunnen zijn. Kijk maar eens naar de tip over de naalden”. Uiteindelijk na ingrijpen van drie opticiens werd het duidelijk. De nieuwe Prins van Ploegersland is Jan van den Akker, Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Joannes. Hieronder stelt hij zich voor.

Z.D.H. Prins Joannes

Hallo ploegers en ploegerinnen. Mijn naam is Jan van den Akker en ik vind het een hele eer om als Prins Joannes dit jaar samen met mijn Adjudant Arthur (buurman en buurman), onze partners Ingrid en Margo, de kinderen en natuurlijk alles wat daarbij aan gevolg hoort Ploegersland te mogen vertegenwoordigen. Ik heb voorheen altijd gedacht “dat is niets voor mij”, maar… eenmaal gevraagd dan ga je daar toch anders tegenaan kijken en over nadenken. Ik werd geconfronteerd met mijn eigen levensmotto “ge kunt ut ok nie doen”. Dat maakte de mooie gedachte in mij los Liempde iets terug te mogen en kunnen geven.  Als je dat vertrouwen krijgt aangereikt is dat toch wel een hele grote eer en dat nog wel als geboren Olliedonker! (Spoordonkenaar). Daarom dacht ik: “ik doe ut wel” want Liempde is een dorp waar we allemaal, voor- en met elkaar door het vuur gaan, ontzettend veel voor elkaar over hebben, alles uit de kast halen om doelen te bereiken en zeker niet als laatste, veelal niet lang nadenken om iets bijzonders te organiseren om elkaar te vermaken. Dat gaan we dit jaar met zijn allen dan ook weer doen !!!!

In het dagelijkse leven ga ik door het leven als Jan van den Akker. Ik ben 53 jaar, getrouwd met Ingrid en wij zijn gezegend met 2 gezonde kinderen Rens en Lars. Ik woon nu langs mijn Adjudant Arthur aan de Dennendreef en ondertussen bijna 28 jaar in Liempde. Ik ben van origine een Spoordonkenaar, maar voel me ondertussen “unne echte Liemtse”. Dat is niet in de laatste plaats ook zeker jullie verdienste!  Mijn prinsennaam heb ik gekozen omdat Joannes mijn eerste doopnaam is en dat nu al zeker 4 generaties  in onze familie.  In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij HuybregtsRelou in Son. Ik heb het genoegen hier als directeur leiding te mogen geven aan de afdelingen planvoorbereiding, calculatie en inkoop. Erg leuk, heel gevarieerd, projecten van groot tot klein en met fijne mensen om me heen. Binnen Liempde heb ik gevoetbald bij DVG maar vanwege blessures circa 10 jaar geleden moeten stoppen. Ik mag er nog graag komen om Rens en Lars daar aan het werk te zien. In mijn vrije tijd mountainbike ik graag, speel graag een pot tennis en bij minder weer wil ik wel eens een lekker soepje maken. Bij dit alles mag het plezier erna zeker niet ontbreken. Ook ben ik actief geweest als jeugdleider bij DVG,  zat in het bestuur van onze buurtvereniging Den Berg en ben thans nog bestuurslid binnen Tennisvereniging “de Peppelieren”.

Mijn/ons favoriete vakantieland is toch wel Italïe, lekker genieten van zon en heerlijk eten. In de winter staat ook zeker de wintersport op het lijstje en vormt ondertussen ook een jaarlijkse traditie, tja….”ge kunt ut ok nie doen”. Maar als alles zijn gangetje gaat is het bovenal goed toeven in ons mooie Liempde waar ik ondertussen veel mensen ken en daar veel plezier mee beleef, daar hoort onze Adjudant zeker bij.

Erg actief, gedreven en succesvol staan we met Liempde op de kaart door de vele ontplooide activiteiten. Van serenade tot kiosk en SPPILL, van Samenloop voor Hoop tot Live in Liempde, Oktoberfeest of Boeremert. Het is juist dat in combinatie met eerder genoemde motto wat mij tot de spreuk van dit jaar heeft gebracht: Liemt doet ut wel.

Probeer het maar eens uit door de klemtonen anders te leggen. Dan geeft het weer wat ik bedoel en Liemt tekent. Bovendien is een wel ook een bron, precies dat wat Liemt in zich heeft, een bron van ideeën en activiteiten, telkens ontstaat er wat nieuws. Hoezo “ge kunt ut ok nie doen” . Liemt doet ut wel!

Dan stellen we nu onze Adjudant voor, dit jaar bijzonder in Liempde, buurman en buurman als Prins en Adjudant;

Adjudant Arthur Brands.

Dit jaar zal ik vergezeld worden door Adjudant Arthur Brands, samen met echtgenote Margo. Arthur is vader van twee dochters, Lenne en Maartje bij wie het carnaval vieren ook niet wereldvreemd is. In het dagelijks leven is Arthur beroepsmilitair en als instructeur verbonden aan defensie. Met zijn buuts en sketches tijdens de Zittingsavonden brengt hij veel humor en een brede lach in- en buiten Ploegersland. Dat is één van zijn grootste hobby’s maar daarnaast heeft hij bij diverse verenigingen ondertussen zijn steentje bijgedragen en doe je nooit vergeefs een beroep op hem.

Wij, Prins Joannes en Adjudant Arthur, onze partners Ingrid en Margo, de kinderen en niet in de laatste plaats heel Ploegersland gaan er komend seizoen een fantastische tijd van maken zodat we met recht kunnen zeggen: Liemt doet ut wel.