Wie dacht een avond lekker achterover te kunnen zitten tijdens de zittingsavonden van 18 t/m 20 januari kwam bedrogen uit. Hofkapel De Kromploegers bracht met de tune van Studio Sport de sfeer er direct in en wist tussendoor de swing er in te houden. Het prachtige digitale decor voerde ons van voetbalstadion naar atletiekbaan en visvijver. En met de mooie vertolking van Waku Waku van dansgroep de Partyploegers waanden we ons niet in het uit verkochte ploegerspaleis Het Hof, maar op de Olympische Spelen van Brazilië. Deelnemers én bezoekers rekten en strekten en ook de roddels brachten de gemoederen in beweging. Kortom een energiek programma, waarbij je niet stil kon zitten. Met spierpijn van het lachen konden we met recht zeggen: Liemt in ’t zweet!

De familie van Prins Joannes en Adjudant Arthur gingen van start met de warming up. A la Omroep Max brachten zij Liemt in beweging en stelden zij het luie zweet van de Prins aan de orde. Een eenvoudige oefening, zoals het laten wapperen van je handjes, blijkt voor de prins geen gemakkelijke opgave. Hij heeft dat namelijk nog nooit gedaan. Gelukkig is de Prins er wél voor carnaval in beweging te brengen!

De tennisdames van de Kwebbelieren (Hilde v Abeelen, Yvon vd Bosch en Loes v Leeuwen) deden er een wodkaatje, euh schepje, bovenop en verwachtten ook van Adjudant Arthur meer interactie. Tijdens een avondje uit, viel zijn kinderachtige auto, zijn crocs en zijn tekst (alleen maar onzin) tegen. Zijn torso kon er gelukkig wel mee door. De dames waren zo in vervoering van het Kelvin Klein slipje van Arthur dat ze het punt van Arnold vd Broek (‘tegenspeler’ van Rick v Ruremonde) en de slowmotion daarvan volledig misten.

Liemtse veterinnen in College Tour

Heel bijzonder was de life uitzending van college Tour Liemt. Eva Jinek (Kim v Ruremonde) ontfutselde René van der Gijp (Patrick vd Heijden) de plannen voor het allereerste volwaardige vrouwen veteranen team van DVG. “Een veelbelovend team”, stelde René. Tony Sanders staat opgesteld in de voorhoede, zij weet namelijk alles over iedereen en dus ook over de tegenstander. Maaike van de Laar staat links voor, dan is ze vlak bij de kantine en Imma van de yoga is spits. Zij is goed op het yogamatje en dus ook op de vierkante meter. Met geldschieters als Vagisan en Tenalady komt het helemaal goed.

Van depressie naar peptalk

Sport kan ook een depressie opleveren. Ed (Patrick vd Ven) was geobsedeerd door sportvissen. Zo is zijn lievelingszanger Forel Williams en komt hij bij zwemmen niet verder dan de snoekduik. Ook zijn relatie leidt er onder, want een man die zijn hengel eert, is de vijver van zijn vrouw niet weert. Zijn psycholoog (Willem vd Velden) probeerde hem daarbij te helpen, maar viste achter het net. Het lukte ook hem niet om het leven van Ed op de (mak)reels te zetten.

Tijd voor een positieve peptalk van Ernst Reimers (Ad Schelle). Op basis van zijn ervaring met het restylen van de kantine van DVG en Het Hof gaf hij tal van mooie adviezen. De Kromploegers zijn schuinsmarcheerders en mogen achter in de zaal. De mannen van het licht mogen op het podium, dat zijn tenminste échte mannen. En de toneelknecht: dat is net een Sjak Hooi. Het ZAK, krijgt de zak. Kortom Ernst nam zelf Re(g)gie in handen.

In balans: lichamelijk en financieel?

Met frisse moed bracht personal coach (Mitch Stupers) het publiek en Laurens (Ruud Boumans) zijn verkrampte lichaam weer in balans. Met de handen in het haar liet hij het sneeuwen. Vervolgens mochten we de handen in eigen boezem steken. Bij vrouwen die zwaar op de hand waren, mocht de buurman even helpen. Voor de dwarsliggers eindigde de sessie met je poot stijfhouden, de poot er langzaam uitdraaien en je slag slaan.

Over de financiële balans was het laatste woord nog niet gezegd. Onder het genot van tapas en droge pruimen, sprak Cor vd Led (Paul Saris) een dankwoord uit voor Ernst Reimers. Ernst gaat namelijk werken als stadskunstenaar bij de Gemeente Boxtel. “Ernst deed altijd wel iets voor DVG”, aldus Cor. Zo haalde hij een ton binnen voor de club. Deze Ton (van Alphen) heeft zich daarna flink verdubbeld. Ook op relationeel vlak wiebelde het. Ernst was dagelijks bezig iets hards onder de riem te steken. En had hij een hekel aan alles wat zwak is, behalve het zwakke geslacht.

De vlucht van Joerie van Velder

Joerie van Velder (Ted vd Meulengraaf) zorgde voor de rode draad door de hele avond. Deze voor drugs en alcohol op de vlucht zijnde turner, probeerde te trainen in Het Hof, omdat hij wil meedoen aan de Olympische spelen in Tokio. Maar dat viel niet mee. Hij oefende zijn vluchtelementen en kon een biertje niet weerstaan. Ook maakte hij gebruik van een nieuw soort magnesium, op de markt gebracht door Ko Keen. “Dat werkte wel”, pochte Joerie. “Ik kan nu mijn ringoefeningen doen met losse handen”. Echter bij de challenge viel Joerie door de mand en bleek er een ted van komen en gaan.

Zo blijkt maar weer, er is nog nooit iemand slechter geworden van een beetje zweet. En waar het Joerie en Ernst niet lukte: doet Liemt het wél. Fijne carnaval!